Gratis verzending vanaf 75,00 ex btw + cadeautje bij iedere bestelling
+324173976918

BIAB or RIAB, Whatever!

  • Geplaatst op
  • Door Cre8tive Nailz
  • 0

Een vraag die op ieders lippen ligt, wat is BIAB en hoe verschilt dit van RIAB treatment?
BIAB is de afkorting van Builder In A Bottle, bij Cre8tive Nailz kennen we dit onder de naam RIAB Rubber In A Bottle.
Het gaat hier beide om de versteviging van de natuurlijke nagels, waardoor dit product met de nodige flexibiliteit rechtstreeks op de natuurlijke nagel kan geplaatst worden.
De BIAB of RIAB treatment vervangt hierdoor de kunstnagel doordat deze heel natuurlijk oogt en aanvoelt met de nodige stevigheid. Wenst men echter langere nagels waarvoor verlenging nodig is, dan gaat men nog steeds opteren voor kunstnagels. Hoe dan ook, deze BIAB Treatment is momenteel HOT & TRENDY en daar weten wij alles van!

Hoe verzorg je een BIAB treatment? Wij leggen dit stap voor stap aan je uit.

 

BIAB Treatment wat heb je nodig:

 

BIAB Treatment voorbereiding:

Alvorens de BIAB treatment toe te passen, gaan we eerst zorgen dat onze natuurlijke nagels zorgvuldig zijn voorbereid. Hiermee bedoelen we het terugduwen van de nagelriemen, vijlen van de natuurlijke nagel en deze ontglanzen. Hiervoor gebruiken we een cuticle pusher en 180 Gritt vijl of medium buffer.

 

De volgende stap is dat je de natuurlijke nagel ontvet en tijdelijk van vocht onttrekt met behulp van de magic prep en wipe. Dit zorgt voor een betere hechting van het product op de nagelplaat.

Als dit alles is uitgevoerd gaan we starten met het aanbrengen van de BIAB of liever gezegd RIAB Rubber In A Bottle. Dit is een dikkere basis gel, die zich perfect leent om een kleine bolling te plaatsen als versteviging. De Populaire BIAB Treatment!

Neem met het kwastje een kleine hoeveelheid Rubber Base op en verdeel dit met een dunne strijklaag over de volledige nagel. Hou hierbij rekening niet in de zijwallen of nagelriem te zitten, dit zorgt voor mindere hechting van het product. Primers en bonders zijn hier niet van toepassing, deze zitten immers verwerkt in de Rubber gels. Deze strijklaag hard je 60 sec uit in LED lamp of 2 min UV.

 

 

BIAB Treatment toepassing: 

Nu de 1ste laag is uitgehard (strijklaag), gaan we een bolletje Rubber Base gel plaatsen op de Apex. (Deze ligt ongeveer boven de helft van de natuurlijke nagel richting nagelriem) Nu kan je ervoor opteren om met een fijn penseel (vb Paint Ordinary line) je product gelijkmatig te verdelen over de nagel. Op deze manier kan je netter en strakker werken. Als je product goed verdeelt is en je bent tevreden, hard je deze uit 60 sec LED of 2 min UV. *Probeer zo dicht mogelijk tegen de nagelriemen te werken, zodat je klant langer genot heeft van de behandeling. *Moeilijkheidsgraad 

 

 

BIAB Treatment afwerken:

Wat nu nog rest is het aanbrengen van de top coat, tenzij je liever nog een leuk kleurtje verkiest. Het is dan ook geen enkele probleem om een gelpolish kleur op aan te brengen. Indien je kiest voor een kleur ga je deze gewoon lakken, dus 1 of 2 dunne lagen en uitharden 60 sec LED of 2 min UV. Als eindlaag gaan we deze voorzien van top coat, de Next top is hiervoor perfect geschikt. Ook deze ga je in een dunne laag lakken en 60 sec in Led of 2 min. UV uitharden. Hierna de nagelriemen nog even verzorgen met de cuticle oil en de BIAB Treatment is klaar! 

 

BIAB Treatment voordelen: 

Deze behandeling is geschikt voor iedereen die geen kunstnagels wenst, maar wel de natuurlijke nagel wenst te verstevigen. Snel, doordat navijlen overbodig wordt. Perfecte hechting waardoor lifting amper kans krijgt. Indien je deze behandeling combineert met een *E-manicure heeft de klant tot 4 weken plezier van haar mooi verzorgde nagels.  *E-manicure zorgt dat je nog dichter tegen de nagelriemen kan lakken, waardoor je de zichtbare uitgroei met een week kan verlengen.

 

 

BIAB Treatment nadelen:  

Niet geschikt voor lange nagels en verlengingen. 

 

Wil je zelf aan de slag na deze blog en ben je benieuwd wat deze BIAB treatment in jou salon kan betekenen? Hier vind je de BIAB Start Kit, je zal aangenaam verrast zijn!

Ben je niet zeker dat je de BIAB behandeling goed uitvoert, dan bieden wij ook deze training aan zowel online als in de zaak. Hier vind je onze opleidingen, alsook de E-manicure, deze wordt standaard aangeleerd met de BIAB treatment. dus 2 vliegen in 1 klap! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »